För organisationer och företag

En hållbar väg till god ergonomi

Innergo erbjuder kurser och handledning i effektiv och skön ergonomi för kroppen som ger bra resultat utan dyrbar extrautrustning. Metoden går ut på att lära känna sin kropp och utföra sina vanliga arbetsuppgifter utan att skapa onödig spänning och motstånd. Det handlar till exempel om att hitta balansen, sitta, gå och andas rätt genom att samarbeta med kroppen och tyngdkraften. Rak och avslappnad balans, rätt vila och rätt spänning för varje ändamål. Den beprövade grunden i Innergo:s metod kallas Alexanderteknik.

Så enkelt! Utan att egentligen ägna någon extra tid åt det så använder jag tekniken varje dag och blir bättre och bättre på att känna vad som är rätt.

 

Ett paket med utbildning och handledning

Utbildningspaket skräddarsys för er arbetsplats och er arbetsgrupp. Den inledande utbildningen i grupp ger grundläggande kunskap och konkreta exempel. I den individuella handledningen får var och en lära sig att hitta sitt neutralläge och att gå, sitta och röra sig med balans och styrka. Handledningen utgår från varje individ och hans/hennes sätt att arbeta vilket gör förändringen hållbar i vardagen.

Det är ofta de små, dagligen upprepade rörelserna som sliter och så småningom gör ont. Ryggskott byggs upp under lång tid innan det slår till. Ömma muskler kring axlar och skulderblad har en lång historia av att bära upp det tunga huvudet. Maria Bucht undervisar och handleder pedagogiskt och flexibelt så att var och en lär sig känna igen spänning och ovanor för att kunna släppa dem.

Många företag som har investerat i kurser med Alexanderteknik som grund märker stor skillnad i minskad sjukfrånvaro.

Jag följer Marias råd och tänker på att bära upp huvudet med rätt muskler. Jag har inte längre ont i axlarna och ryggen. Det känns fantastiskt!

 

Det är en logisk och enkel metod utan hokuspokus. Jag hade aldrig tänkt på att jag väljer hur jag sätter mig eller hur jag går. Nu kan jag välja rätt och det är helt otroligt vilken skillnad det är. Jag har inte ont längre.