Innergo – Innovativ ergonomi

Dela på

En hållbar väg till god ergonomi

Smärta i rygg och nacke är de vanligaste skälen till sjukskrivningar idag och i många fall är den utgiften helt onödig.

Vi har en kropp som är gjord för att användas!

Det vi kan behöva lära oss är att undvika de vanligaste fällorna.

Kostnaden för en insats som leder till minskad sjukskrivning och förbättrad hälsa för personalen är att se som en investering!

Ett företag som som har investerat i att utbilda samtlig personal i Alexanderteknik är Schweiziska Victorinox. De började utbilda personalen 2009 och redan tidigt sänkte de sjukfrånvaron med nästan 45 % genom att dagligen ta aktiva pauser som de kallar “Balance Time”

Här kommer ett klipp från Schweizisk tv om arbetsmiljöarbetet på Victorinox.

 

Utbildning och handledning

Jag erbjuder kurser och handledning i effektiv ergonomi för kroppen som ger bra resultat och som gör att det går att spara in pengar på dyrbar extrautrustning.

För att hitta avspänd balans, effektiv vila och anpassad ansträngning för det du gör övar vi med att göra det vi ofta gör som att sitta, gå och inte minst andas.

Att hålla utbildning i grupp ger en riktig boost för att både lära in och omsätta det i praktiken.  Slitaget, som kostar i smärta och pengar, uppstår när vi använder oss själva fel helt enkelt.

Ergonomi är att veta var en rörelse kan ske och hur vi kan använda kroppen på bästa sätt. Att köra bilen med handbromsen åtdragen vet vi är dåligt för bilen men att vi ibland gör det med kroppen är det få som tänker på.

Balans är kroppens svar på gravitationens fråga och för att ta reda på hur du svarar anväder vi oss av rörelser som vi ofta gör; stå, gå, sitta, lyfta och inte minst andas. Vi tar cirka 1000 andetag under en timme och att veta var vi andas och hur vi gör det gör stor skillnad för hälsan.

Alla övningar anpassas till dig. Genom att ta hänsyn till dina individuella förutsättningar blir det lättare att göra förändringen hållbar i vardagen.

Jag följer Marias råd och tänker på hur jag förhåller mig i mig själv. Jag har inte längre ont i axlarna och ryggen. Det känns fantastiskt!

 

 

 

Det är en logisk och enkel metod utan hokuspokus. Jag hade aldrig tänkt på att jag väljer hur jag sätter mig eller hur jag går. Nu kan jag välja rätt och det är helt otroligt vilken skillnad det är. Jag har inte ont längre.