Om Innergo

Innergo – konsult och lärare

”Om du behandlar dig för samma fysiska problem mer än tre gånger per år finns det anledning att misstänka att det är du själv som skapar problemet. Bekymren kan ha sin upprinnelse i hur du använder dig själv och då bidrar Alexanderteknik till lösningen.”
Maria Bucht, Innergo

Maria Bucht är civilekonom med många års erfarenhet. Innergo startade hon som sin andra karriär efter att ha utbildat sig till lärare i Alexanderteknik vid Stockholms Alexanderlärarskola 2003. Maria är en av skribenterna i en populär blogg om Alexanderteknik, klassisk ridning och hästar http://klassiskridning.blogspot.se/ .

Marias intresse för Alexanderteknik väcktes när hon själv fick hjälp. ”Jag satt vid datorn med rundade axlar och ett framskjutet huvud. Jag hade jämt ont i axlar, nacke och rygg. Med hjälp av den här tekniken blev jag medveten om min kroppshållning och kunde förändra den. Det är oerhört effektivt!”

Innergo och erbjuder konsulttjänster, kurser och handledning till företag, organisationer och privatpersoner.

Välkommen med en förfrågan så får du förslag och offert.

Om Alexanderteknik

Alexanderteknik har utvecklats från en röstteknik, till en populär och prestationshöjande ergonomisk teknik för ryttare och sångare till att nu vara en väl spridd vardagsteknik för alla människor som vill bli sitt bästa jag. Framför allt växer användandet inom organisationer med stillasittande jobb eller tunga lyft.

Frederick Matthias Alexander ville bli en bättre recitatör och utvecklade i slutet av 1800-talet en uppsättning “riktningar” (meddelanden från hjärnan till kroppen). Syftet var att släppa musklerna i nacken i stället för att spänna dem, och genom detta låta huvudet röra sig fram och upp, i stället för att dra det tillbaka och ner, att förlänga ryggen i stället för att svanka, och att låta ryggen breddas i stället för att spänna och smalna av den.

Med Alexanderteknik lär du dig att släppa onödig spänning som producerar smärta och krämpor.

Källa http://www.alexanderteknik.se

Sveriges Alexandertekniklärare: http://www.at-sverige.se/