Hållning, hälsa och högklackat

Dela på

Hej och välkomna till innergos blogg. Här kan du läsa om det som berör mitt arbetsområde och enklast är väl att börja från början.

De tre orden ovan sammanfattar översiktligt de olika områden inom vilka jag arbetar. Hållning representerar vårt yttre, hälsa hur vi mår i oss själva och de höga klackarna får stå för det som vi gör för att det är roligt.

Jag tänkte berätta lite mer om vart och ett av dem i turordning. Vi börjar med hållning.

Hållning är för mig mycket mer än att bara stå rakt.  Hållning är att ge sig själv utrymme.

Vad är det för ett utrymme jag vill att du ska ge dig själv? Tänk dig bålen som en cylinder, i den cylindern finns flera av våra livsviktiga organ; hjärta, lungor, matsmältningsapparat etc. Om den cylinderns yttre form pressas ihop, bynglas till i en sida eller hämmas i sin rörelse så påverkas det inre utrymmet och trycket på innehållet ökar. I våra kroppar pågår en ständig cirkulation av näring, syre och restprodukter. Ökar trycket på kärlen hämmas cirkulationen, precis som om du sätter foten på vattenslangen.

Hållning är också en fråga om balans och balans är inget annat än kroppens svar på gravitationens fråga, hur gör du för att inte ramla omkull? Den frågan kommer jag tillbaka till i nästa inlägg. Lev gott idag!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *