Förlåt

Dela på

Nu när vi tagit oss förbi några av de rädslor som hållit oss tillbaka kan vi höra upprörda röster av gamla oförrätter som kräver upprättelse eller kanske den egna skammens lågmälda mumlande.

Det är svårt för ett nytt liv att överleva i en intern arbetsmiljö som domineras av gamla surdegar. Vi har alla ett behov av att både ge och få förlåtelse.

Den två kommande veckorna vill jag att du lyfter fram de ögonblick som liksom aldrig riktigt helat, de som fortfarande svider och de ögonblick där du inte var ditt bästa jag.

Skriv gärna upp varje händelse och betrakta dem. Stanna hos de känslor de väcker hos dig. Och sen bestämmer du dig för att förlåta både de som sårat dig och dig själv för att du sårat andra. Förlåtelse ändrar inte på det som hänt men den möjliggör för dig att befria dig från sånt som bromsar och blockerar.

Det finns flera sätt att befria sig från dessa känslor som tar upp plats inom dig. Ett är att ta det papper du skrivit på och under högtidliga former bränna upp det, ett annat är att skriva om dialogen – Vad skulle ha sagts istället? Vad skulle du ha sagt? Vad skulle den andra personen ha sagt?

Du också ta hjälp av en annan person som tar på sig rollen att be om ursäkt, det kan låta så här:  – Jag är så ledsen att xyz gjorde så mot dig den där gången. Jag ber verkligen om ursäkt för det och jag hoppas att du kan släppa det ur ditt liv och komma vidare med det du tycker är viktigt.

Anna Stadling sjunger Förlåt

Ja jag minns det
som igår
Alla hårda ord
i alla öppna sår
Jag vet inte vems fel
jag antar att vi hjälptes åt
för jag
hörde aldrig nånsin ett förlåt

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *