“Det gör ont när knoppar brister”

Dela på

Karin Boye skriver “Det gör ont när knoppar brister”. Det är smärtsamt att se över sitt liv, att nysta upp härvan av händelser.

Så vad gör man när smärtan slår undan fötterna på en och man blir liggande i en hög på köksgolvet?

När själen bara skriker…eller nästan ännu värre, tiger.

FM Alexander betonade att människan är en psykofysisk helhet. Vi inte bara mår som vi sitter, går och står. Vi mår också som vi känner och tänker.

I 10 år hade jag arbetat med min relation till den fysiska delen av mig. Jag kunde känna om kroppen knöt sig eller öppnade sig, hur andning och puls påverkades och kroppens förmåga att säga åt tankarna “nu sover vi” gjorde att jag fick välbehövlig vila.

Jag hade varit deprimerad förut och dit ville “vi” inte – varken kroppen eller själen. Så när tankarna varken visste ut eller in tog kroppen över och gick ut med mig, ut till nuet och visade mig solen, snön, himlen, barnen, hästarna, vind och regn.

I slutet på 2016 kunde jag lyfta blicken från backspegeln och titta framåt. Då träffade jag min accountability partner och då började en helt annan resa.

Behöver du en accountability partner för att ta dig från punkt A till punkt B? Hör av dig 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *