Braka-torn och balans

Dela på

Dax för mer hållning och då med en vinkling åt balans. Balans är i grunden kroppens svar på gravitationens fråga. 

Mina barn gillar att bygga  braka-torn med träklossar, poängen är att de försöker göra dem så höga som möjligt innan de brakar. Det är summan av alla små avvikelser från lodlinjen som tillslut sätter tornet ur balans. Ett braka-torn är en statisk skapelse, människan en dynamisk. Vi kan stå, gå, hoppa, springa, vrida, vända, böja, lyfta och en hel massa annat utan att ramla omkull. Och allt det kan vi för att vår kropp och hjärna för en dialog med gravitiationen och finner ett svar på dess fråga: vad behöver göras och hur ska det göras?

Oscar Karlsson - Balagans

Det här är ett exempel på balans som får de flesta av oss att häpna och bli imponerade av den styrka som krävs. Oscar Karlsson, akrobat i gruppen Balagans, har funnit ett svar på gravitationens fråga som få av oss vanliga skulle våga sig på.

Trots att Oscars position är krävande finns det ändå många som utsätter sin kropp för en betydligt större påfrestning rent muskulärt varje dag, sju dagar i veckan, 356 dagar om året och nästa inlägg ska handla  om vardagens obalans och vad den kan innebära.

Sol på er!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *