BELL 8 Håll hoppet uppe

Dela på

Du har säkert sett utmaningen att ha ett armband på ena armen och sen byta arm varje gång du klagar. Syftet är att göra dig uppmärksam på hur du talar till dig själv och andra. Klagandet är vardag. Har vi inget annat har vi gubevars vädret att ta till.

Jag kallar den inre dialog vi alltid har igång inom oss vår interna arbetsmiljö och den låter vi omgivningen ta del av när vi öppnar munnen. Ord spelar roll. Ord bär betydelser utöver deras direkta mening, de berättar om ditt inre klimat.

När jag var yngre var jag mobbad. När vi flyttade, och då jag var stor och stark för min ålder, gav jag igen före nån gjort nåt för att sätta mig i respekt. En klasskompis från mellanstadiet berättade långt senare i livet att hon beskrivit mig som morsk i sin dagbok. Ord säger nåt om dig, din relation till andra och hur du uppfattas.

Först i vuxen ålder insåg jag hur mycket i mitt språk som kretsade kring kamp, strid, slagsmål, kontroverser, konflikter, debackel, övertag, underläge, makt, försvar och attack. Jag var i konstant stridsberedskap. Sånt tär.

Att vara okritiskt optimistisk är inte heller någon lösning. Den inställningen skapar andra problem. En slags naiv våghalsighet som blir tröttsam för omgivningen som får kliva in och rädda optimisten gång efter annan.

En balanserad inställning är betydelsefull, särskilt om det krisar till sig. Rådet BELL 8 ger är

Håll hoppet uppe

Realistisk optimism kryddat med hopp inför framtiden är det som bär över mörka vatten. Var glad, och har du ingen annan anledning att vara glad så kom ihåg att du är utvald – bara att få födas till den här blågröna planeten är en ynnest. Tar sorgen eller oron struptag på dig, gå ut. Låt naturen röra vid dig via vind, vatten, grenar, stenar, löv eller blad. När du gjort det, återgå till köksbordet, ta en kopp te eller kaffe och

gör en CRAP board, Conflict – Resistance – Anxiety – Procrastination. Skriv upp det som flyter runt i systemet och stör. När du tömt ut allt på pappret. Och jag menar verkligen ALLT. Kisa på det du skrivit. Vad är kopplat till dina paradigm och självförminskande övertygelser och vad är faktiska problem?

Sätt sen på den lyckligaste låten av alla, som dessutom finns i en 24 timmars remix med underbara dansare från det vanliga livet! Sjung och dansa med i det enklaste låtvalet av alla, så enkelt att du borde vissla den redan!

HAPPY med Pharell Williams

Because I’m happy
Clap along if you feel like a room without a roof
Because I’m happy
Clap along if you feel like happiness is the truth
Because I’m happy
Clap along if you know what happiness is to you
Because I’m happy
Clap along if you feel like that’s what you wanna do

Vad sjunger du för att bli glad?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *