BELL 7 Njutningspaus

Dela på

Rent generellt är det vanligare att vi bannar oss för det vi inte gjorde (likväl som det vi gjorde!) eller sånt som vi av någon anledning inte blev nöjda med än att vi berömmer oss själva.

Självkritik är bra, den hjälper oss att växa och lära oss av det vi gjort. Alla dagar är inte en dans på rosor, så är det bara. Ska du göra något som väcker motstånd inom dig, ställ en timer på 90 minuter, ta några korta omtag under den tiden och när klockan ringer är det dags för BELL 7 och

En paus att njuta

Nu har du arbetat med något fokuserat i 90 minuter, det är dags att visa den viktigaste personen i ditt liv lite uppskattning genom att göra något du tycker om! Du kan göra i stort sett vad som helst som får dig att må gott och bli uppiggad. Dansa, hoppa hopprep, rita, skriv poesi, skriv ett brev, läs högt eller tyst, sjung, klappa katten eller hunden, ring en vän, ta en Alexandervila eller en yoga stund, skölj av ansiktet, drick eller ät nåt gott, ta en promenad.

Det viktiga är att du visar att du uppskattar det du gjort och att du både berömmer och belönar dig för din insats. Ska man följa råden från psykologerna ska varje negativt omdöme följas av fem positiva så beröm dig själv för det du åstadkommit – varje framsteg är ett steg framåt!! allt annat är enligt Edison, han med glödlampan, feedback.

Så brain break är för att du ska hinna absorbera infomation, njutningspausen är till för att belöna dig. De är båda viktiga för att stötta dig att komma vidare.

Med andra ord, var stolt över dig själv och precis som Ji Nilsson sjunger i Proud – love you like you should be loved! Videon är blockad på youtube men har du Spotify så lyssna gärna på den. Hela texten hittar du här.

And I don’t care if your’e bigger or smaller.
I don’t care if your shorter or taller.
I just wanna put my love on you
And love you like you should be loved.
Vilken sång peppar dig?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *