BELL 6 Omtag

Dela på

De som någongång har tränat med mig eller tränats av mig vet att jag brukar be om “Brain Break”…översatt till svenska  skulle det kunna vara “hjärnsläpp” för det är ungeför så det känns – hjärnan släpper och det går varken att ta in eller ge ut mer.

Jag har än kvar att möta den människa som bestämt sig för att göra sitt sämsta. Tvärtom, de jag möter är alldeles för duktiga på att göra sitt bästa. Vilket ibland betyder att de kör slut på sig.

BELL 6 handlar om hur du kan både unna dig ett (eller flera) hjärnsläpp och hur du kommer tillbaka utan att tappa vare sig fokus eller fart.

Omtag

När vi gör något som kräver både närvaro och fokus är det lätt att vi blir trötta. Tröttheten är oftast inte fysisk utan mental och blir vi trötta mentalt fungerar vi sämre – i allt. Det finns grader av trötthet och jag rekommenderar dig varmt att lära dig känns igen de signaler som flaggar för att det är dags för en paus.

Att återfå fokus efter ett hjärnsläpp går fort, det som behövs är en kort paus och att vi rör oss lite. Allt vi gör sätter sig som spänning i kroppen och att sträcka på sig, gäspa och ta en kort promenad eller bara låta tankarna vandra gör att vi ger nervsystemet en chans att släppa taget och göra ett omtag.

Ibland slår vi dövörat till mot oss själva, vi ligger i selen och jobbar på. Då kan du sätta en timer på 20 minuter och varje gång den ringer ger du dig en 10 sekunders brain break och bara släpper taget om det du gör för stunden.

Är du fylld av negativa känslor rekommenderar jag ett mer aktivt omtag. Säg ” Jag andas in lugn och andas ut irritation.” Välj de ord som passar dig och gör det i minst en minut eller till du känner att du hittat tillbaka till dig själv.

Det är en styrka att kunna ta en paus, att stanna upp och ta nya tag. Kom ihåg att vi har syndernas förlåtelse! Vi får börja om precis som Flame sjunger i Start Over

Everybody’s got a blank page
A story they’re writing today
A wall that they’re climbing
You can carry the past on your shoulders
Or you could start over
Regrets, no matter what you’ve gone through
Jesus, He gave it all to save you
He carried the cross on His shoulders
So you could start over
Don’t let your heart be troubled
Don’t be afraid

Vilken sång skulle du välja när du fått ett hjärnsläpp?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *