BELL 3 Ett steg i taget

Dela på

Overwhelm är det ord som ersätter stress alltmer i engelskspråkiga länder. Jag får 11 förslag till översättningar som till exempel överväldigad, övermannad eller överhopad.

Ord spelar roll! Vi ska vara glada över att vårt språk har en sån variation på temat stress för då kan vi nyansera det vi upplever och det gör skillnad. Språket är vårt verktyg för att komma i kontakt med oss själva och andra.

Den medvetna vilan har hjälp till att sänka tempot. Känner du dig överkörd så hjälper GOSA till med att både sätta ord på och prioritera bland utmaningarna. När du vet vad som ska komma först och visualiserat det mål du vill uppnå, de hinder och lösningar som du har då kommer BELL 3 att hjälpa dig med A:et, din valda Aktivitet.

Ta ett steg i taget

Om ditt liv är det minsta likt mitt så är det många steg i olika riktningar varje dag. En del bara måste vara, somliga går andras ärenden, några är slentrian eller gammal vana, andra är ren lathet, vissa tar du med glädje och så finns det de som känns som ett rent tvång.

I din visualisering kom du fram till ett, om så ett litet steg, som du kan ta dig som en del av din lösning. Vissa gånger är det steget lätt att ta, andra gånger för steget med sig en viss känsla av obehag. Du kanske måste säga ifrån till någon, säga nej, avsluta nåt eller avstå från att påbörja nåt som någon annan initierat. Det viktiga är att du fokuserar på uppgiften och utför den.

I början kan det kännas som att belastningen på dig ökar, du kan känna oro, se bekymmer och problem. Då är det lätt att bli distraherad och få svårt att fullfölja det du bestämt dig för att göra. Du skjuter upp, känner dig fylld av tvivel och kanske rent av handlingsförlamad! Tar det emot – gör nåt! Ett litet steg är ibland mer betydelsefullt än ett stort bara för att du tog det.

Om det blir så vill jag bara säga – du är helt normal! Din tänkta lösning och det du beslutat dig för att göra får naturligtvis konsekvenser och har du tidigare upplevt problem kommer hjärnan via det som kallas reticular activating system också att se problem. Lika söker lika lite enkelt uttryckt.

Lyckligtvis finns det sätt att både stötta och samarbeta med hjärnan, mer om det imorgon!

Jordin Sparks sjunger One Step At A Time

In your face as the door keeps slamming
Now you’re feeling more and more frustrated
And you’re getting all kind of impatient, waiting
We live and we learn to take
One step at a time
There’s no need to rush
It’s like learning to fly
Or falling in love
Vilken gånglåt är din?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *