BELL 1 Medveten vila

Dela på

Nästan alltid när jag hittar något som känns intressant så finns det en “touch av Alexanderteknik” i tänket. Det kan få mig att fnissa lite.

Inte för att Alexandertekniken är svaret på alla frågor utan för att de flesta metoder som jag tycker har varit bra för mig innehåller vissa grundstenar. Människan är sig lik, både över tid och landsgränser. Vi fungerar rätt lika som biologisk varelse oavsett var på planeten vi bor. Kulturellt kan vi skilja oss mycket men på andra plan står vi varandra riktigt nära. En gång mötte jag en flicka, hon var från Peru och hennes hjärta grät på spanska och jag tröstade på svenska…det gick bra! Vi förstod varandra i kärlekssorgen.

Nåja, det om detta. Nu över till BELL 1

Medveten vila

Den som känner sin Alexander ler igenkännande. Detta är en av grundstenarna i Alexandertekniken, man kan nästa kalla det en paradgren och vi gör den liggande på rygg med böjda ben. I BELL kan den göras sittande eller liggande, det viktiga är att man tar en medveten paus, besöker sig själv, observerar vad det är som pågår både i kroppen och i tanken. Vilan behöver inte vara långvarig men den ska vara medveten, så pass medveten så att de hjul som snurrar för fort ska hinna sakta ner och kanske till och med stanna upp.

Jag brukar säga att det finns en sång för allt. Min första tanke är Just D och Relalalaxa

Relalalaxa tryck på paus å softa
för det gör man ju för sällan alldeles för ofta
skäl för bråttom finns det för gott om
så låt mej nu istället rabbelibabbla nåt om
motiv för att relalaxera
ahh det känns bra behöver vi flera

Vilken sång tänker du på?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *